Menu Close

BUDITE LI SE NOĆU IZMEĐU 3:00 I 5:00 SATI: To može da znači samo jedno!

Biološki organski sat je filozofija prema kojoj je dan podeljen na dvočasovne delove, od kojih je svaki dodeljen drugom organu. Ideja o satu se koristi u akupunkturi u dijagnostici, jer simptomi koji se javljaju redovno u isto vreme mogu ukazivati na probleme sa organom koji u to vreme ima svoj period aktivnosti. Stoga, buđenje u isto vrijeme svakog dana (ili skoro svakog dana) može biti poruka da jedan od naših organa pokušava da nam privuče pažnju.

Teškoće da zaspite između 21 i 23 sata
To može da upozorava na probleme sa imunološkim sistemom, štitnom žlezdom, nadbubrežnim žlijezdama i metabolizmom. Problemi sa uspavljivanjem takođe mogu biti povezani sa stresom. Vježbe opuštanja, trebalo bi da vam pomogne.
Budite se između 23:00 i 1:00 ujutru
Ovo je period aktivnosti žučne kese. Dakle, ako se probudite u ovo vreme, to može značiti probleme sa vašim folikulom. U takvoj situaciji vrijedi razmisliti o promeni ishrane i odustajanju od nezdravih masti. Prema Kineskom satu, to takođe može značiti da imate mnogo sažaljenja (žuči) prema drugim ljudima. Tada će prihvatanje i oprost pomoći.

Budite se između 1:00 i 3:00
To je period jetre. Možda je njen rad poremećen. Vredi razmisliti o promjeni ishrane i detoksikaciji.
Budite se između 3:00 i 5:00
Vrijeme je za čišćenje debelog crijeva. Zbog toga mnogi ljudi započinju dan odlaskom u toalet. Emocionalno, ovo vrijeme je povezano sa nestrpljenjem, osjećajem stagnacije i nelagodnosti povezane sa ograničenim mogućnostima za lični razvoj.

Related Posts