Menu Close

MASLINOVO ULJE: Popijte svako jutro jednu kašiku i gledajte šta se dešava sa vašim tijelom…

fatalnim komlikacijama. Dobar holesterol ima moć da smanji vrijednosti lošeg, a to se postiže prvenstveno putem ishrane, i to one koja se određuje kao mediteranska, a bazira se na voću, povrću, ribi i maslinovom ulju. Maslinovo ulje jedan je od najvažnijih izvora mononezasićenih masnih kiselina koje stvaraju HDL u ljudskom organizmu i poboljšavaju zdravlje srca.

Reguliše nivo šećera u krvi:

Kao što reguliše nivo holesterola, tako sto utiče i na nivo glukoze u krvi, pa je odlična preventiva protiv ovakvih poremećaja, ali i važan sastojak u ishrani dijabetičara.

Štiti moždane funkcije:

Višestruki su benefiti po moždani sistem od svakodnevne konzumacije maslinovog ulja u ishrani – poboljšava memoriju, djeluje kao preventiva od mnogih bolesti u budućnosti poput Alchajmerove, obezbjeđuje mozgu dovoljnu količinu kiseonika, štiti ga od slobodnih radikala, i znatno smanjuje mogućnost pojave depresivnih stanja.

Bonus:

Uzevši u obzir sve ove činjenice koje svjedoče o pozitivnim dejstvima po organizam maslinovog ulja, jedna do dvije supene kašike svakog jutra na prazan stomak definitivno treba da postanu vaša navika. Maslinovo ulje će biti korisno ako želite povećati veličinu grudi i učiniti ih čvršćim. No, trebate to učiniti ispravno: masažite grudi u kružnom gibanju 10-15 minuta, počevši od vanjske strane dojke i krećete iznutra. Protok krvi će se ubrzati, a vaše grudi će rasti i dobiti elastičnost u samo 30 dana!

Related Posts